Categories: ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης επί Τραμπ κατάσχεσε από την Apple δεδομένα δημοκρατικών βουλευτών

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέσχεσε από την Apple στη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ δεδομένα δύο βουλευτών των Δημοκρατικών που αφορούσαν την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και συνεργατών τους και μελών των οικογενειών τους, σύμφωνα με τους New York Times.

Κλητεύσεις για την κοινοποίηση αυτών των δεδομένων είχαν στόχο τον Άνταμ Σμιθ, βουλευτή της Καλιφόρνιας και την εποχή εκείνη το κύριο δημοκρατικό μέλος αυτής της επιτροπής, της οποίας σήμερα είναι πρόεδρος, έκανε γνωστό χθες, Πέμπτη, η αμερικανική εφημερίδα.

Οι κατασχέσεις αυτές έγιναν το 2017 και στις αρχές του 2018, στο πλαίσιο έρευνας του υπουργείου για διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με τις επαφές ανάμεσα στην κυβέρνηση Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση, συνεχίζει η εφημερίδα.

Ο βουλευτής Έριλ Σουόλγουελ δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο CNN πως ήταν ο δεύτερος δημοκρατικός βουλευτής στην επιτροπή αυτή, ο οποίος αποτέλεσε στόχο. «Ειδοποιήθηκα (…) από την Apple ότι είχαν κατασχέσει τα δεδομένα μου. Αυτό είναι κακό», δήλωσε.

Σύμφωνα με τους New York Times, εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου ηγείτο τότε ο Τζεφ Σέσιονς, ανέπτυξαν εξαιρετικού χαρακτήρα προσπάθειες για να βρουν την πηγή των διαρροών.

Οι εισαγγελείς του υπουργείου έβαλαν στόχο τα δεδομένα βουλευτών καθώς και του προσωπικού τους και των οικογενειών τους, περιλαμβανομένου ενός ανηλίκου, επειδή, σύμφωνα με την εφημερίδα, πίστευαν πως οι βουλευτές χρησιμοποιούσαν τις συσκευές των συνεργατών τους ή των παιδιών τους για να κρύψουν τις επαφές τους με δημοσιογράφους.

Τελικά κανένα από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν ούτε άλλη απόδειξη δεν επέτρεψαν να συνδεθούν οι βουλευτές ή η Επιτροπή Πληροφοριών με τις διαρροές, διευκρινίζει η εφημερίδα. Όμως η έρευνα άρχισε και πάλι ένα χρόνο αργότερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Apple δεν έχουν κάνει ακόμη κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

AΠΕ-ΜΠΕ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA