Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια το Σάββατο 28/1

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις  από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις  που σταδιακά θα αυξηθούν αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και αργότερα στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11  βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου