Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ιαπωνία αποφάσισε να πετάξει πάνω από 1 εκατ. τόνους μολυσμένου νερού από τη Φουκοσίμα στη θάλασσα

Η Νότια Κορέα κάλεσε σήμερα τον Ιάπωνα πρεσβευτή Κόιτσι Αϊμπόσι μετά την απόφαση του Τόκιο να ρίξει σταδικά στη θάλασσα το μολυσμένο νερό από το κατεστραμμένα πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αφού υποβληθεί σε επεξεργασία, μετέδωσε το YTN.

Νωρίτερα και η Κίνα είχε επικρίνει με έντονο τρόπο την απόφαση της Ιαπωνίας, με το υπουργείο Εξωτερικών να τη χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανεύθυνη».

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει αποφασίσει να πετάξει στη θάλασσα πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους μολυσμένου νερού από το κατεστραμμένο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα.

Η απόφαση αψηφά τις αντιδράσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, ειδικά από πλευράς των εργαζομένων στην αλιεία στη Φουκουσίμα, που εναντιώνονται στην ιδέα εξ αρχής.

Η απόφαση που ανακοίνωσε ο Σούγκα βάζει τέλος στον διάλογο που διεξαγόταν τα τελευταία επτά χρόνια για το πώς θα διαχειρίζονταν οι αρχές τα μολυσμένα ύδατα τα οποία προέρχονταν από τη βροχή, τα υπόγεια ρεύματα και τις απαραίτητες εγχύσεις για να ψυχθούν οι πυρήνες των αντιδραστήρων σε τήξη μετά το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

POPAGANDA