Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.01.2022

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε «κοινό θνητό» και έχασε τη βασιλική ιδιότητα

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους όταν παντρευτούν έναν «κοινό θνητό», κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται για τους άνδρες.

Η πριγκίπισσα Μάκο, ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, παντρεύτηκε τον Κέι Κομούρο, δικηγόρο, με αποτέλεσμα να χάσει για πάντα την αυτοκρατορική της ιδιότητα. Έτσι, για πρώτη φορά στη ζωή της, η πριγκίπισσα Μάκο αποκτά επώνυμο, εκείνο του συζύγου της.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους μετά το γάμο με έναν «κοινό θνητό», κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται για τους άνδρες.

Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε με καθυστέρηση τριών ετών τον Κέι Κομούρο, εξ’ αιτίας ενός χρηματικού σκανδάλου που έχει διχάσει τους Ιάπωνες και εμπλέκει τη μητέρα του Κομούρο.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου, η Μάκο αρνήθηκε να λάβει το γαμήλιο δώρο ύψους περίπου 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων που συνήθως λαμβάνουν οι γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας που αποχωρούν από αυτή.

Αξιωματούχος του παλατιού κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα σε τοπικό γραφείο και ο γάμος είναι πλέον επίσημος. Το ζευγάρι- 30 ετών αμφότεροι- απέφυγαν τα τελετουργικά που συνήθως συνοδεύουν έναν αυτοκρατορικό γάμο.

Η Μάκο εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της μπροστά σε επιλεγμένη ομάδα δημοσιογράφων. Οι νεόνυμφοι ζήτησαν συγγνώμη για τυχόν προβλήματα που προκάλεσε ο γάμος τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους σε όσους τους στήριξαν.

«Για μένα, ο Κέι είναι μια πολύ σημαντική, απαραίτητη ύπαρξη», είπε η Μάκο.

Η Μάκο, η οποία δεν θα φέρει πλέον τον τίτλο της πριγκίπισσας, δεν είναι η πρώτη γυναίκα που εγκαταλείπει τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας. Η τελευταία που το έκανε ήταν η θεία της, Σαγιάκο, μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, όταν παντρεύτηκε τον πολεοδόμο Γιοσίκι Κουρόντα το 2005.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.