Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό σε τζαμί στο Πακιστάν

Η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 56 άνθρωποι και άλλοι 194 να τραυματιστούν.

Ειδικότερα, την ευθύνη ανέλαβε το παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή γνωστό ως «Ισλαμικό Κράτος» στην επαρχία Χορασάν και με έδρα το Αφγανιστάν με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης και μεταφράστηκε από την ομάδα πληροφοριών SITE.

Η δήλωση αναγνώρισε ως δράστη έναν Αφγανό, τη φωτογραφία του οποίου δημοσίευσε και ανέφερε: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχεύουν συνεχώς Σιίτες που ζουν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν παρά τα έντονα μέτρα ασφαλείας που έχουν υιοθετήσει η πολιτοφυλακή των Ταλιμπάν και η πακιστανική αστυνομία για την ασφάλεια των σιιτικών ναών και κέντρων».

Η επίθεση στο τζαμί που βρισκόταν μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης της Πεσαβάρ ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η τζιχαντιστική οργάνωση στο Πακιστάν.

Ένας ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πλησίασε χθες το τέμενος και άνοιξε πυρ προτού τον σταματήσει η αστυνομία, όμως κατάφερε να εισβάλει στο τέμενος και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε, εξήγησε ο αστυνομικός Χαρούν Ρασίντ.

Αρχικά ο δράστης πυροβόλησε τους αστυνομικούς που φυλούσαν την είσοδο του τεμένους, σκοτώνοντας έναν από αυτούς, πρόσθεσε.

«Ο ένοπλος εισήλθε στο τέμενος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πιστών προτού τελικά πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε», επισήμανε ο Ρασίντ.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν στελέχη του νοσοκομείου Lady Reading.

Οι επιθέσεις από ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Πακιστάν μέχρι το 2014 όταν ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον των ανταρτών.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA