Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η Κοζάνη δίνει μάθημα στην παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες

Τις τελευταίες ώρες μεγάλη έκταση έχει λάβει στα social media η στάση του Δημάρχου της Κοζάνης που έγινε υπόδειγμα συμπεριφοράς στους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα σε viral  έχει μετατραπεί μια φωτογραφία η οποία μας ενημερώνει πως ο δήμαρχος της πόλης, αν και ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την άφιξη των λεωφορείων των προσφύγων, κατάφερε μέσα σε 3 ώρες να βρει χώρο για τη φιλοξενία των προσφύγων. 

Σύμφωνα πάντα με τη φωτογραφία, η οποία είναι από τη σελίδα του πολύ καλού δημοσιογράφου Ευθύμη Σαββάκη, η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για βοήθεια, είχε προηγηθεί ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους δημοσιογράφους της περιοχής να απλώνουν μοκέτες στο γυμναστήριο, τους φοιτητές να βοηθούν στην καθαριότητα του χώρου υποδοχής και τις εθελοντικές ομάδες να οργανώνουν τις ελλείψεις.

Επίσης, οι Κοζανίτες κάλυψαν όλες τις πρώτες ανάγκες ως το βράδυ, ενώ οι γιατροί έκαναν δωρεάν ελέγχους. Οι οδοντίατροι έπαιρναν ολόκληρες οικογένειες και έκαναν σφραγίσματα και περιποίηση ανακουφίζοντας πόνους των μεταναστών. Τέλος ο πατέρας Νικόλαος, σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη που αρνήθηκε να βοηθήσει και δεν παραχώρησε χώρο για τους πρόσφυγες, αποφάσισε μόνος να οργανώσει ομάδα ανθρώπων από το κοινωνικό παντοπωλείο που διευθύνει για να μη λείψει τίποτα.

POPAGANDA