Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε την ιστορία του ιδρυτή της Burberry σε μια ταινία μικρού μήκους

Καθώς η Burberry γιορτάζει την 160η επέτειο από την ίδρυσή της, η εταιρεία ένιωσε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αφηγηθούν την ιστορία του ιδρυτή της μάρκας. Έτσι, έφτιαξαν μια ομάδα με τους καλύτερους επαγγελματίες, μαζί με τον σκηνοθέτη Asif Kapadia.

Ο σκηνοθέτης καθοδηγεί την ομάδα ηθοποιών που αποτελείται μεταξύ άλλων από τους Domhnall Gleeson, Sienna Miller, Dominic West και Lily James σε μία ταινία μικρού μήκους που αφηγείται την ιστορία του ιδρυτή, Thomas Burberry.

Γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1835, ο Thomas Burberry, ίδρυσε την εταιρεία μόλις στα 21 του χρόνια και εφηύρε ένα πρωτοποριακό αδιάβροχο ύφασμα φτιαγμένο από πλεγμένο μαλλί και βαμβάκι που αργότερα θα γινόταν η καμπαρντίνα όπως την ξέρουμε. Φορέθηκε από στρατιώτες στον πόλεμο των Μπόερς και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η εταιρεία έδωσε περίπου μισό εκατομμύριο κομμάτια στον Βρετανικό Στρατό για να φτιάξει τον προκάτοχο της σημερινής καμπαρντίνας. 

Ένας από τους εξερευνητές που επίσης χρησιμοποίησε το υλικό αυτό ήταν ο Ernest Shackleton, ο οποίος οδήγησε την δύσμοιρη αποστολή το 1914 να διασχίσει την Ανταρκτική. Στην ταινία τον ρόλο αυτό παίζει ο Dominic West. Αργότερα το 1937, ο Burberry επιχορήγησε μία πτήση από το Κρόιντον στο Κέιπ Τάουν, η οποία έσπασε ρεκόρ. Οι πιλότοι της πτήσης φορούσαν Burberry και το ίδιο το αεροπλάνο πήρε το υποκοριστικό «ο Burberry αγωνιστής».

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: GQ

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου