Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ βάζουν επιπλέον 10 κινεζικές επιχειρήσεις στη «μαύρη λίστα»

Με αιτιολογία την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σινγιάνγκ και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών, η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να προσθέσει περισσότερες από 10 κινεζικές επιχειρήσεις στη μαύρη λίστα επιβολής οικονομικών κυρώσεων.

Αυτό αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει. Οι πηγές του πρακτορείου φέρονται να δήλωσαν ότι το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν που επιθυμεί να υποχρεώσει το Πεκίνο να λογοδοτήσει για τις αγριότητες και το καθεστώς υποχρεωτικής εργασίας που επιβάλλεται στους μουσουλμάνους Ουιγούρους.

Η Κίνα αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία στην επαρχία Σινγιάνγκ, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές που ακολουθεί είναι απαραίτητες για να εξουδετερωθούν αποσχιστικές δυνάμεις και θρησκευτικοί εξτρεμιστές, που συνωμοτούν και οργανώνουν επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν έχει αντιδράσει στις πληροφορίες για προσθήκη 10 έως 14 επιχειρήσεων στην αμερικανική «μαύρη λίστα». Επίσης, ακόμη παραμένει άγνωστο ποιες θα είναι αυτές οι επιχειρήσεις, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Επίσης, ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

Η κίνηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνει ότι επιθυμεί να αυξήσει την πίεση προς το Πεκίνο με επιχείρημα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA