Categories: ΥΓΕΙΑ

«Οι γρανίτες είναι για το στόμα, όχι για τον κόλπο σας», προειδοποιούν οι γιατροί στην Αγγλία

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη φαίνεται ότι έχει οδηγήσει ορισμένους, και πιο συγκεκριμένα ορισμένες, σε λύσεις απελπισίας, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Όλοι όταν η θερμοκρασία φτάνει σε ασυνήθιστα, ακόμη και για την εποχή, επίπεδα προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους για να δροσιστούμε, όμως αυτοί οι τρόποι δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, ειδικά αν εμπλέκονται τα γεννητικά μας όργανα στην όλη φάση.

Στο παρελθόν και άλλα «προϊόντα» έχουν βρεθεί μέσα σε γυναικείους κόλπους, από ανόητες έως και επικίνδυνες φήμες ότι μπορεί να βοηθήσουν σε διάφορα θέματα όπως ο μαϊντανός. Υπήρξε πράγματι η φήμη μέσω social ότι ο μαϊντανός εάν τοποθετηθεί στον αιδοίο μπορεί να προκαλέσει περίοδο. Μια άλλη φήμη διέδιδε ότι η μυκητίαση στον κόλπο μπορεί να γιατρευτεί με σκελίδες σκόρδου. Όχι αν τις φας.  Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν πρέπει να κάνεις, παρά μόνο να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου. Εάν δεν το κάνεις, μόνο παραπάνω προβλήματα θα έχεις.

Τώρα όσον αφορά τα παγωτά γρανίτα, γιατί γι’ αυτά γίνεται ο λόγος στα social λόγω καύσωνα: Ο ιστός του κόλπου είναι πολύ ευαίσθητος, το να εισαγάγεις κάτι τόσο παγωμένο μέσα στο αιδοίο μπορεί να προκαλέσει αίσθηση εγκαύματος, φαγούρα και γενικότερα άβολο ερεθισμό.

Η γιατρός Sarah Welsh εξηγεί στη Metro.co.uk «Ο κόλπος διαθέτει πολύ ντελικάτο και ευαίσθητο δέρμα. Ως εκ τούτου οτιδήποτε που είναι ανεκτό σε άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος δεν σημαίνει ότι είναι ανεκτό και στον κόλπο. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, ερεθισμούς και βλάβες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα παγωτά γρανίτες. Αν βάλετε μια γρανίτα στον κόλπο σας μπορεί να κολλήσει προκαλώντας τραυματισμό και βλάβη. Γενική οδηγία: το να βάζετε φαγώσιμα μέσα στο αιδοίο διαταράσσει το ph της περιοχής, εισάγει μικρόβια και μπορεί να προκαλέσει αύξηση βακτηριδίων».

Η Welsh εξηγεί ότι και η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και η λύση δεν είναι να χρησιμοποιήσετε παγωτό χωρίς ζάχαρη. Στο κάτω κάτω εάν όντως θέλετε να δροσιστείτε και να παίξετε με τον/τη σύντροφο σας υπάρχουν τα χείλια (τα πάνω εννοούμε) και οι ρώγες. Όρεξη να έχετε.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή