Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.10.2021

«Οι φίλοι μου είναι νεκροί. Ένα εκατομμύριο Ιρακινοί είναι νεκροί επειδή εσύ είπες ψέμματα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Αμερικανός βετεράνος του Ιράκ, συγκλονίζει απαιτώντας μια συγνώμη από τον πρώην πρόεδρο Μπους για τους χιλιάδες θανάτους που προκάλεσε ο αναίτιος πόλεμός του στο Ιράκ.

«Κύριε Μπους πότε θα απολογηθείτε για τους εκατομμύρια νεκρούς Ιρακινούς που πέθαναν επειδή εσείς είπατε ψέμματα; Είπατε ψέμματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής. Είπατε ψέμματα ότι υπήρχε σύνδεση με την 11η Σεπτεμβρίου. Είπατε ψέμματα ότι το Ιράκ αποτελούσε κίνδυνο». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού στον πρώτη πρόεδρο Τζόρτζ Μπους, την ώρα που εκείνος έδινε κάποια ομιλία.

Ο νεαρός άνδρας απαίτησε μια συγνώμη από τον 43ο πρόεδρο των ΗΠΑ και συνέχισε λέγοντας του ότι, «Με έστειλες στο Ιράκ το 2003. Οι φίλοι μου είναι νεκροί. Σκότωσες ανθρώπους. Είπες ψέμματα. Ένα εκατομμύριο Ιρακινοί είναι νεκροί επειδή εσύ είπες ψέμματα. Οι φίλοι μου είναι νεκροί επειδή εσύ είπες ψέμματα. Πρέπει να ζητήσεις συγνώμη. Ζήτα συγνώμη». 

Η ασφάλεια του χώρου δεν άφησε τον βετεράνο να συνεχίσει και τον οδήγησε έξω με το ζόρι, ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπους δεν ψέλλισε ούτε μια κουβέντα.

Υπολογίζεται ότι στον πόλεμο του Ιράκ, που ξεκίνησε το 2003, έχασαν τη ζωή τους πάνω από 276.000 άνθρωποι. Ο Μπους ο νεότερος, έστειλε τον αμερικανικό στρατό στην ασιατική χώρα, ισχυριζόμενος πως κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής. Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη που να τον δικαιώνει γι΄αυτούς τους ισχυρισμούς. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.