Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Hong Kong: Αναβάλλονται οι εκλογές για ανάδειξη ηγέτη, λόγω της έξαρσης της Covid-19

Η εκλογή του επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, που είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, θα αναβληθεί για τον Μάιο καθώς το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ασίας δίνει μάχη για να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση των κρουσμάτων της COVID-19, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνήτις Κάρι Λαμ.

Η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθυστερήσει έως τις 3-16 Απριλίου και οι εκλογές έως τις 8 Μαΐου, δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους, μια εξέλιξη που αναμένεται να επιτρέψει στον νέο κυβερνήτη να αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουλίου μετά τη λήξη της θητείας της Λαμ.

Η Κάρι Λαμ είπε ότι είχε τη «συναίνεση» του Πεκίνου για την αναβολή αυτή, χρησιμοποιώντας εξουσίες με βάση ρυθμίσεις που αφορούν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

EPA/MIGUEL CANDELA

EPA/MIGUEL CANDELA

«Παραμένω αισιόδοξη ότι θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση δημόσιας υγείας», δήλωσε η Λαμ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα να χρειαστεί να αναβληθούν και πάλι οι εκλογές εάν επιδεινωθεί η υγειονομική κρίση.

Οι υποδομές καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ έχουν φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους και οι νοσοκομειακές κλίνες είναι πλήρεις σε ποσοστό 95% καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, με κάποιους ασθενείς να κείτονται σε κρεβάτια σε εξωτερικούς χώρους και δύσκολες συνθήκες.

Οι περιορισμοί στις κοινωνικές και δημόσιες συναθροίσεις, που επιβλήθηκαν μετά την εμφάνιση της πανδημίας, βοήθησαν την πρώην βρετανική αποικία να καταπνίξει τις κάποιες φορές βίαιες φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις το 2019.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA