Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
27.11.2020

Homo Digitalis: Ημερίδα με τίτλο «Technology-led Policing: Μεταξύ ιδιωτικότητας & Ασφάλειας»

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά διαδικτυακά στο κανάλι της Homo Digitalis στο Youtube.

Η ημερίδα της Homo Digitalis «Technology-led Policing: Μεταξύ Ιδιωτικότητας και Ασφάλειας» αφορά τη χρήση νέων τεχνολογιών από αστυνομικές αρχές και τις απαραίτητες διασφαλίσεις που θα πρέπει να προβλέπονται για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η ημερίδα θα διεξαχθεί, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 16:00,  στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν καθίσταται δυνατή η φυσική παρουσία κοινού, ωστόσο η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά στο κανάλι της Homo Digitalis στο Youtube. Φυσικά, η παρακολούθησή της είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν επί του θέματος.

Η συζήτηση, η οποία προλογίζεται από τον κ. Τσόλια, εκπρόσωπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαρθρώνονται σε δύο πάνελ με ομιλητές που εκπροσωπούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Πιο συγκεκριμένα: 

Το πρώτο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Γιάννη Παπαδόπουλο με  τίτλο «Η χρήση νέων τεχνολογιών από την ΕΛ.ΑΣ. και οι διατάξεις  των Ν.4624/2019 – 2016/680» απαρτίζεται από:

  • Τον DPO του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κοσμόπουλο
  • Τον Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας κ. Τάσση
  • Τον επικεφαλής του Lawspot, κ. Καρκατζούνη 
  • Τον επικεφαλής των Reporters United κ. Λεοντόπουλο

Το δεύτερο πάνελ με συντονίστρια την ακαδημαϊκό Λίλιαν Μήτρου με τίτλο «Ο Ν. 3917 / 2011 και τα η αναγκαία αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας για τη διατήρηση δεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών»  απαρτίζεται από: 

  • Την εκπρόσωπο της ΑΔΑΕ, κα Κουσούνη
  • Τον Δικαστικό και εκπρόσωπο της FRA κ. Καργόπουλο 
  • Τον εκπρόσωπο του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπικάκη
  • Τον εκπρόσωπο της Privacy International κ. Κούβακα

Σκοπός της ημερίδας είναι, μέσα από τον κύκλο συζητήσεων, αφενός να επιτευχθεί η ορθή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για την ισχύουσα κατάσταση και τις πιθανές προκλήσεις που ανακύπτουν, και αφετέρου να ενισχυθεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται ως μέρος του έργου Digital Ri.Se (Digital Rights & Security),το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Homo Digitalis και με την στήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.