Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.05.2023

H Joni Mitchell φωτογραφίζεται για το The Cut

Η μεγάλη κυρία του αμερικανικού φόλκ τραγουδιού ποζάρει στα 71 για το γνωστό περιοδικό.
H Joni Mitchell φωτογραφίζεται για το The Cut

Η κυρία που τίμησε την αμερικανική φολκ και χίπικη σκηνή, η Joni Mitchell, έδωσε συνέντευξη στο γνωστό περιοδικό The Cut, το fashion παρακλάδι του New York Magazine, μιλώντας με μια διάθεση για να αξιολογήσει και ν’αναπολήσει τη μεγάλη της καριέρα και τις κόντρες της με τους ξεροκέφαλους της σκηνής, όπως τον Bob Dylan, David Crosby και άλλους.

«Όλες μου οι κόντρες ήταν με εγωισμούς ανδρών. Αυτό που ήθελα πάντοτε όμως ήταν ισότητα, όχι να επιβληθώ σε αυτούς». Και τώρα, σε ηλικία 71 ετών, η μουσική της δείχνει να έχει αντέξει το πέρασμα του χρόνου, παρόλο που δεν ήταν ποτέ τόσο μπροστά σε όνομα και φήμη, όσο οι αρσενικοί συνάδελφοί της. Αλλά δείχνει επίσης, ότι μια από τις χαρακτηριστικότερες γυναίκες τραγουδοποιούς της σύγχρονης μουσικής, ήταν διάσημη εκεί που έπρεπε. Στους ακροατές της και τους συναδέλφους της, χωρίς περαιτέρω περιστατικά, τα οποία σε βάθος χρόνου, μπορεί και να της πλήγωσαν το γόητρο, αφού η ίδια δήλωσε: «Βασικά, αυτό που προσπαθώ να φτιάξω είναι η κληρονομιά μου. Την έχουν πετσοκόψει, κριτικάρει και χρωματίσει. 

Γι’αυτό και η Mitchell φρόντισε να ξεκινήσει την καταγραφεί των απομνημονευμάτων της, σε ήχο και χαρτί, με τέσσερις δίσκους και ένα βιβλίο, όλα με τίτλο Love Has Many Faces: A Quartet, a Ballet, Waiting to Be Danced.

ΠΗΓΗ: nymag.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.