Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.09.2022

H απάντηση των Radiohead για τις 18 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού του OK Computer που διέρρευσαν

Οι Radiohead εξηγούν τι συνέβη με το υλικό που διέρρευσε από χάκερ και διαθέτουν στη δημοσιότητα πλέον οι ίδιοι τις σχετικές ηχογραφήσεις του δίσκου.
H απάντηση των Radiohead για τις 18 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού του OK Computer που διέρρευσαν

Πριν λίγες μέρες 18 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού από τις ηχογραφήσεις του OK Computer των Radiohead άρχισαν να μοιράζονται παράνομα on line. Όπως έγινε γνωστό στο Reddit, οι fans ήρθαν σε επαφή με άγνωστο bootlegger που είχε στην κατοχή του 18 midiscs που ονόμαζε The Entire OK Computer Sessionsκαι υποτίθεται πως περιελάμβαναν 18 ώρες με demos, takes και ζωντανές ηχογραφήσεις. 

Το άτομο που είχε στην κατοχή του το υλικό σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσε ως και 150 χιλιάδες δολάρια για όλο το υλικό, 800 δολάρια για κάθε στούντιο track και 50 δολάρια για κάθε ζωντανή ηχογράφηση, ως λύτρα. 

Οι Radiohead τώρα έσπασαν τη σιωπή τους εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη με ένα post στο Facebook που υπογράφει ο Jonny Greenwood:

«Μας χακάραν την προηγούμενη εβδομάδα. Κάποιος έκλεψε τo αρχείο των minidiscs του Thom από την περίοδο του OK Computer και σύμφωνα με πληροφορίες απειλούσε ζητώντας 150 χιλιάδες δολάρια ως λύτρα. 

Έτσι, αντί να γκρινιάξουμε -πολύ- ή να τον αγνοήσουμε, κυκλοφορούμε αυτές τις 18 ώρες υλικού στο Bandcamp (σ.σ. το βρίσκετε εδώ) υπέρ του Extinction Rebellion.

Μόνο για τις επόμενες 18 μέρες. Έτσι, με 18 λίρες μπορείτε να καταλάβετε αν άξιζε να δώσουμε τα λύτρα σε αυτόν τον τύπο. 

Δεν προοριζόταν ποτέ προς δημόσια κατανάλωση (αν και κάποια από αυτά τα κομμάτια συμπεριλήφθηκαν στην κασέτα της επανέκδοσης του OK Computer), είναι μόνο οριακά ενδιαφέρον. Κι είναι πολύ, πολύ μεγάλο. Όχι για downloading στο κινητό δηλαδή. Πάντως είναι βροχερά έξω, δεν είναι;

Jx»

 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.