Στη Βουλή θα συνεχιστεί σήμερα η επόμενη πράξη της πολιτικής κόντρας που ξέσπασε μετά τις επιστολές του επικεφαλής του Χρήστου Ράμμου στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Η επιστολή φέρεται πως ενημερώνει για τις παρακολουθήσεις έξι προσώπων, ενός υπουργού και πέντε αξιωματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων τις οποίες εντόπισε η ΑΔΑΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έλαβε τον φάκελο χθες από τον ίδιο τον κ. Ράμμο και στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά την πρόεδρο τη Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χθες ζήτησε παραίτηση του πρωθυπουργού και σήμερα στη Βουλή αναμένεται να ονοματίσει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον φάκελο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να παίξει και το «χαρτί» της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.
«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει μια πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση καθώς θα αποτελέσει μια ευκαιρία για αναλυτική σύγκριση της διακυβέρνησης ΝΔ με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019, επί τρεις ημέρες, σε απευθείας μετάδοση.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα θα αποτελούσε «απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών που θα πέσει στο κενό».
Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν μάλιστα πως λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές, μια πρόταση δυσπιστίας θα προσφέρει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να συσπειρώσει το κυβερνών κόμμα και τους ψηφοφόρους του.
«Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το ”Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν», είπε ο κ. Οικονόμου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται εφόσον κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξεκινήσει άμεσα η κοινοβουλευτική συζήτηση, παρότι ο πρωθυπουργός σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στην Κρήτη. Η απουσία του δεν θα επηρεάσει την έναρξη της διαδικασίας καθώς επ’ αυτού δεν απαιτείται η παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή.