ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών

Εξελίξεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά τριών προσώπων.

Συγκεκριμένα, νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά τριών προσώπων με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, πράξη που είναι κακουργηματική με ποινές από δέκα χρόνια έως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις αφορούν πρώτον, τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε σε βραδινή βάρδια τον 59χρονο σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί.

Δεύτερον, δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Σημειώνεται ότι για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, όπου 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, θα επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA