Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.02.2023

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές – Μεγαλώνει ο αριθμός των υπό παρακολούθηση στόχων στην Ελλάδα

Περισσότερα από 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator, σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που συνεχίζεται.
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές – Μεγαλώνει ο αριθμός των υπό παρακολούθηση στόχων στην Ελλάδα

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Inside story πάνω από 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator, σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που συνεχίζεται.

Ακόμη τονίζει ότι: «Έως σήμερα έχουν προκύψει περί τα 40 SMS αλλά η διερεύνηση συνεχίζεται» και πως αυτά «έχουν αποσταλεί σε λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς».

Πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι από τους στόχους έχουν λάβει παραπάνω από ένα μήνυμα.

Εκτός από τα sms centers, η Αρχή επισημαίνει ότι «πραγματοποιούνται έλεγχοι σε εταιρείες που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την Intellexa και των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα».

Όπως αναφέρει το Inside Story, δεδομένο ότι τα στοιχεία αυτά έχουν συγκεντρωθεί κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου της Αρχής και της καταγγελίας ενός προσώπου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι αρκετά πιθανό μέσα σε αυτούς τους «λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς» που έχουν λάβει μολυσμένα sms να συγκαταλέγονται και πρόσωπα που δεν έχουν ιδέα ότι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο παράνομης παρακολούθησης με Predator ή ακόμη χειρότερα ότι έχουν όντως παγιδευτεί με το συγκεκριμένο κατασκοπευτικό λογισμικό.

Επιπλέον το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ακόμα δύο πρόσωπα που δουλεύουν σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν πιστοποιήσει τη μόλυνση του τηλεφώνου τους και έχουν εκδώσει από εξουσιοδοτημένους οργανισμούς σχετικά πιστοποιητικά, χωρίς ωστόσο να το έχουν δημοσιοποιήσει.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.