ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης

Στον Άρειο Πάγο έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο εκδότης της εφημερίδας Documento, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, μετά από την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση μετά από το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημόσιου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να κάνει αναφορά και κατάθεση εγγράφων, την ώρα που τρέχουν παράλληλα πέντε διαφορετικές δικαστικές έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento αναμένεται να επισημαίνει τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, φέρεται αποφασισμένος να περιγράψει προφορικά μηνύματα αλλά και βίντεο που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator και αφορούν σε συνομιλίες υπουργών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA