ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στον Άρειο Πάγο έφτασε στις 9:00πμ ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο. 
 
Στην «ατζέντα» των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα των υποκλοπών, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ζητήσει την ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψει την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, και ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θόδωρος Λάγιος, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento.

Ως εκ τούτου και μετά τις 5 αρνητικές απαντήσεις που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητστοτάκη, προκειμένου να απαντήσει στις ισάριθμες επίκαιρες ερωτήσεις για τις υποκλοπές υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την πίεση, πηγαίνοντας ο ίδιος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA