Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης η πρόσφυγας που γέννησε στη νησίδα ανατολικά της Λέσβου

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο Νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκαν οι γονείς και το νεογέννητο βρέφος, που ήρθε σήμερα στον κόσμο κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της προσφυγιάς. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.
Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης η πρόσφυγας που γέννησε στη νησίδα ανατολικά της Λέσβου

Στη νησίδα Μπαρμπαλιάς του νησιώτικου συγκροτήματος Τομαρονήσια, στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα στο ύψος της βορειοανατολικής Λέσβου γέννησε σήμερα τα χαράματα μια πρόσφυγας από την Αφρική.

Η γυναίκα μαζί με το σύζυγο της και άλλους 28 πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλοι και όλες Αφρικανικής καταγωγής, είχαν φτάσει στο μικρονήσι επιβαίνοντες σε πλαστική βάρκα προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Όπως έγινε γνωστό βγήκαν στη νησίδα θεωρώντας ότι έφτασαν στη Λέσβο. Εκεί και αποκλείστηκαν, πράγμα που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους αλλά και τη ζωή του νεογέννητου βρέφους.

Οι γονείς και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους. Στο χώρο της καραντίνας του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες στα πλαίσια τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.