ΕΛΛΑΔΑ

Σκοταδιστικές εικόνες ντροπής: Ιερείς στην εξέδρα και ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μόνος στο αμαξίδιο από κάτω

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό αποκλεισμού ΑΜΕΑ, το οποίο έλαβε χώρα στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, οι προσκεκλημένοι επίσημοι και ιερείς βρίσκονται σε εξέδρα την ώρα του… αγιασμού, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, βρίσκεται κάτω από την εξέδρα, μόνος του.

Την φωτογραφία δημοσίευσε μέσω Instagram η διαδικτυακή ομάδα cool_crips:

“Αυτή δεν είναι απλά μια εικόνα σε μια τελετή εγκαινίων κάποιου γηπέδου στην Κρήτη·
Αυτή δεν είναι απλά μια εικόνα όπου αξιωματούχοι της κυβέρνησης και κληρικοί βρίσκονται σε μια υπερυψωμένη εξέδρα κι ένας παραολυμπιονίκης (και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής) βρίσκεται κάτω, εκτός εξέδρας, με το αμαξίδιο του·
Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού.

Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ…

«Ήταν λάθος, δεν θα επαναληφθεί» λέει ο Αυγενάκης

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί» έγραψε από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ανάρτησή του δήλωσε:

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: “Με τις συμπεριφορές σας μάς αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA