Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών – Η ΝΔ αντικατέστησε ακόμα δυο «γαλάζιους» βουλευτές

Πρόκειται για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα, που σύμφωνα με τη ΝΔ απουσιάζουν στο εξωτερικό.
Σκάνδαλο υποκλοπών: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών – Η ΝΔ αντικατέστησε ακόμα δυο «γαλάζιους» βουλευτές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς έχουν κληθεί για κατάθεση τέσσερα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση ακόμα δύο βουλευτών, μετά τον Κώστα Τζαβάρα.

Πρόκειται για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα, που σύμφωνα με τη ΝΔ απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνει το tvxs.gr ο Ανδρέας Κουτσούμπας είχε ταχθεί κατά της επίκλησης του απορρήτου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Εάν με ρωτάτε ως ιδιώτη, ως πολίτη, θα έλεγα συμφωνώ» είχε δηλώσει σχετικά με την άρση του απορρήτου, συμπληρώνοντας: «Μακάρι να βρεθεί ο τρόπος».

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή καλούνται να καταθέσουν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, υπήρξε, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο οργανωτής του κέντρου παρακολουθήσεων και ο σύνδεσμος μεταξύ ΕΥΠ και Μαξίμου, ο Ταλ Ντίλιαν, Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που συνδέονται άμεσα με την εταιρεία Intellexa και έχουν στενές σχέσεις με τον Γρ. Δημητριάδη. Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ίδιοι  βρίσκονται πίσω από την εταιρεία KRIKEL, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει εξασφαλίσει «απόρρητες» συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Άγνωστο αν θα παρουσιαστούν – Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το δύο επίμαχα ζητήματα στην πρώτη φάση της συνεδρίασης είναι πρώτον αν οι εργασίες της Επιτροπής θα καλυφθούν από το απόρρητο και δεύτερον αν οι τέσσερις προαναφερθέντες υποχρεωθούν να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως για να καταθέσουν.

Ακόμη δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις εκ μέρους των τεσσάρων πρωταγωνιστών της υπόθεσης στο αίτημα για την παρουσία τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιησε ότι αν αρνηθούν να εμφανιστούν, τότε θα ζητήσει να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον κανονισμό.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εξέφρασε τη διαφωνία του με τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμψε σε αποφάσεις της ίδιας της επιτροπής που θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.