ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου: Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού

Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού που κατηγορείται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, με συγγενείς και μέλη της κοινότητας Ρομά να πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από στο Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

Στο σημείο επικρατεί ηρεμία εν αναμονή της απόφασης περί της προφυλάκισης ή όχι του 34χρονου αστυνομικού.

Dimitris Tosidis/ SOOC

Dimitris Tosidis/ SOOC

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούν δικαιοσύνη. Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή του, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Γύρω από τα δικαστήρια υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο. 

Dimitris Tosidis/ SOOC

Dimitris Tosidis/ SOOC

Ο αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA