Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Παρέμβαση Παυλόπουλου για τις υποκλοπές: Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όσους ασκούν την εξουσία

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία του έκανε αναφορά στο θέμα των παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών λέγοντας πως είναι ξεκάθαρη ευθύνη αυτών που ασκούν την εξουσία, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κ. Μητσοτάκη.
Παρέμβαση Παυλόπουλου για τις υποκλοπές: Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όσους ασκούν την εξουσία

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε σε παρέμβαση για το θέμα των υποκλοπών, μιλώντας στο Κομμένο της Άρτας, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943.

Με ένα σαφές μήνυμα και με αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος, ο Π. Παυλόπουλος πήρε θέση «στοχοποιώντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού τονίζει πως οι φορείς της εξουσίας θα πρέπει να αναλάβουν συνολικά την πολιτική ευθύνη και δεν νοείται μετακύληση ευθυνών σε άλλους.

Αναλυτική η παρέμβαση του:

«Βιώνοντας, λοιπόν, σήμερα στον Τόπο μας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της παραβίασης ορισμένων από τα ως άνω Δικαιώματα, κατ’ εξοχήν δε της παραβίασης του κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών αλλ’ ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και τα εξής:

Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.

Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους.

Με απλές λέξεις οι πολιτικοί “ταγοί” για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου “πολιτικού κόστους”, ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της”».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.