Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.03.2023

Παράνομα pushbacks: «Που είναι τα πτώματα;» αναρωτιέται η Βούλτεψη [ΒΙΝΤΕΟ]

Aπάντηση στην υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, έδωσε ο διασώστης προσφύγων, Ιάσoνας Αποστολόπουλος.
Παράνομα pushbacks: «Που είναι τα πτώματα;» αναρωτιέται η Βούλτεψη [ΒΙΝΤΕΟ]

«Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα;» αναρωτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου για τα παράνομα pushbacks και νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο. «Τι ακριβώς θέλει να πει. Ακούω ότι υπάρχουν νεκροί. Που είναι; Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα. Πρακτικά, μπορεί να πετάς ανθρώπους στη θάλασσα και να μην έχεις θύματα;»

Απάντηση στην υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, έδωσε ο διασώστης προσφύγων, σχετικά με τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αίγαιο και την παράνομη τακτική της κυβέρνησης με τις επαναπροωθήσεις.

«Που είναι τα πτώματα απορεί η κ. Βούλτεψη; Σύμφωνα με την διεθνή έρευνα Guardian/Spiegel στις 16/9/21, το 🇬🇷λιμενικό στην Σάμο πέταξε στη θάλασσα 3 ανθρώπους χωρίς σωσίβιο. Οι 2 πνίγηκαν. Ο Σίντι Κέιτα, 36 ετών από την Ακτή Ελεφαντοστού κ ο Μάρσαλ Κουαμού ετών 33, από το Καμερούν» έγραψε ο εθελοντής σε ανάρτησή του.

Ο τελευταίος στοχοποιήθηκε και εμφανίστηκε ουσιαστικά ως «προδότης» από το Μαξίμου, μέσω του ίδιου κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, με στόχο τη συγκάλυψη αλλά και τον εκφοβισμό όποιου τολμά να καταγγέλλει τα αποτροπιαστικά γεγονότα στα σύνορα της χώρας.

Όλα αυτά γιατί ο Αποστολόπουλος κατήγγειλε και στο Ευρωκοινοβούλιο, σε εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου, πως «έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει ανθρώπους στη θάλασσα». 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.