ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η σημερινή, πρώτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο είναι μάθημα Γενικής Παιδείας. Τα θέματα στα οποία εξετάζονται θα γίνουν γνωστά σε λίγη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή έναρξη των Πανελλαδικών έρχεται μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας για μία μερίδα των αποφοίτων των λυκείων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη Δευτέρα τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξ αιτίας κυβερνοεπιθέσεων στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και των μεγάλων καθυστερήσεων που αυτές προκάλεσαν. Ωστόσο, τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχαν διαβεβαιώσει τιες προηγούμενες ημέρες ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ -που δέχθηκε τις κακόβουλες επιθέσεις- «είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Αρχή εξετάσεων και για τα γυμνάσια

Σήμερα, Πέμπτη, αρχίζουν και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των γυμνασίων. Οι εξετάσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA