ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Φύσσας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά»

Σε μια επώδυνη διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα και ακολούθησε ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης, ενώ οι γονείς δέχτηκαν και ερωτήσεις από την υπεράσπιση, σε ρυθμό καταιγιστικό.

Η κατάθεση του πατέρα, όπως ενημερώνει το Golden Dawn Watch

Αν γινόταν το παιχνίδι πριν μια βδομάδα ο Παύλος θα ήταν ζωντανός. Πάντα βλέπαμε τα παιχνίδια μαζί, τελευταία στιγμή μου λέει «θα το δούμε μαζί;» Του είπα «δεν εχω κλείσει, γιατι αναβλήθηκε, ψάξε και βρες», οπότε έφυγε. Μετά από καμιά ώρα μου λέει «θα πάω κατά τις 20:00», του λέω «πού», μου λέει «στο Κοράλλι», του λέω «τι είναι αυτό», μου λέει «μια καφετέρια, την ξέρεις, δίπλα στο προποτζίδικο». Δεν είχα δώσει σημασία, πήγαινα πολλά χρόνια στο προπό, εκεί ήταν οι φίλοι μου, του λέω «καλά, εντάξει».

Αυτό σημαίνει ότι δεν ήξερα ούτε εγώ, ούτε ο Παύλος ότι ήταν άντρο ΧΑυγιτών, συνεπώς βρέθηκε σε λάθος μέρος. Έπεσα για ύπνο και με πήρε τηλέφωνο η νύφη μου, μου λέει «τρέχα στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί».  Τα ‘χασα, το πρώτο πράγμα λέω «θα πάρω το αμάξι», σκέφτηκα «τον μαχαίρωσαν και είναι ακόμα εκεί»; Θυμάμαι ότι βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια, παπάκια, έχουν κλείσει τον δρόμο και έναν της αστυνομίας. Σκέφτηκα ότι ήταν επίτηδες για το ασθενοφόρο, μετά κατάλαβα τι είχε γινει. Πήγα στο σημείο δεν είχε κίνηση ένα αμάξι που ερχόταν έστριψε, ή δεξιά ή αριστερά.

Είδα τον Παύλο πεσμένο, με τα μάτια ανοιχτά και κοίταξα στο πεζοδρόμιο αν έχει αίμα. Περίμενα να δω πολύ αίμα και δεν είχε καθόλου. Λέω «ευτυχώς, τον έχουν γρατσουνίσει», είδα μια κοιλιά πρησμένη, λέω στη Χρύσα «τι έχει ο Παύλος». «Έχει κουραστεί», μου λέει, «πάω στο αφτί του και του λέω «Παύλο, Παύλο» πίστευα ότι θα συνέλθει εκείνη τη στιγμή. Ένας αστυνομικός καραφλός λέει «σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας». Εκεί πετάγεται η Χρύσα και του λέει «Τώρα ρε καθίκι ήρθες; Όταν σε παρακάλαγα δεν ερχόσουν;». «Με μπερδεύετε με κάποιον άλλον» της λέει, «εσύ ήσουν ρε, βλέπεις κάποιον αλλον καραφλό;». Μετά ήρθε το ασθενοφόρο, την βάλανε πάνω. Μπαίνω στο αμάξι ακολουθούσα και όταν είδα ότι δεν έβαλε σειρήνα και δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα κατάλαβα ότι είχε τελειώσει ο Παύλος. Είχα μια ελπίδα, φτάσαμε στο Κρατικό και λέω στους τραυματιοφορείς «πέστε μου ζει;», «θα σας πει ο γιατρός». Τους λέω «αργήσατε», μου λένε «δεν φταίμε εμείς, ερχόμασταν από Ελευσίνα, τα άλλα από την Αθήνα [ασθενοφόρα] ήταν πιασμένα».

Είχα πει στους δικηγόρους μου να ερευνήσουν την υπόθεση, αν όντως ήταν πιασμένα τα ασθενοφόρα. Όταν μπήκα μέσα βλέπω το παιδί και, με τα μάτια μόνο, που κοίταξα τον γιατρό, κατάλαβα ότι είχε γίνει. Του λέω «φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου;» μου λέει «όχι, ήταν επαγγελματικό, έχει στρίψει το μαχαίρι, δεν θα μπορούσαμε τίποτα να κάνουμε». Τώρα για την αστυνομία και επειδή για τον Ρουπακιά έχει βγει ότι ήταν καλό παιδί θα πω κάποια πράγματα. Στην Ικαρία μετά από ένα χρόνο με συνάντησε ένας και μου λέει για τον Ρουπακιά «από μικρό παιδί ήμασταν γείτονες και από τότε ήταν αλήτης». Έσπαγε τα μαγαζιά με ένα ρόπαλο, πουλούσε και προστασία κάποτε, πάλευε και σούμο, αυτά μου τα είπε και δεν μπορώ να τα αποδείξω.

Ξέρω, λοιπόν, και πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα και γιατί ένας δολοφόνος όταν θέλει να δολοφονήσει ή μάλλον όταν παίρνει εντολή θα πρέπει να φτιάξει ένα σχέδιο. Ήθελε να μετρήσει τον Παύλο και κυρίως να τον μυρίσει. Ήθελε να τον πλησιάσει φιλικά και φιλικά τον πλησίασε.

Και ρωτάω, αν δεν είχε εντολή ο Ρουπακιάς να σκοτώσει τον Φύσσα, υπήρχαν δύο παιδιά τραυματισμένα, γιατί δεν πήγαν σε αυτά; Γιατί πήγε στον Παύλο; Δεν έχω απάντηση. Δεν θα πάλευε εκείνος; Χαλάρωσε ο Παύλος, ήταν σε θέση άμυνας. Το σχέδιο ήταν να τον πλησιάσει φιλικά και δεν φόραγε ρούχα της ΧΑ. Ο Παύλος τον εθυμήθηκε και εκεί τον βρήκε χαλαρό και τον εμαχαίρωσε.

Οργανωμένο το έγκλημα

Το έγκλημα ήταν οργανωμένο. Φαίνεται από τον τρόπο που είχαν κλείσει τον δρόμο, από τους αστυνομικούς που ήταν από την πλευρά που ήταν οι χρυσαυγίτες που ήταν 40 άτομα. Η ανακρίτρια μου είπε ακόμα ότι μέχρι και πυροβολισμό θα μπορούσαν να ρίξουν για να τους διαλύσουν. Δεν τα προστατέψαν τα παιδιά. Και όταν λέει η αστυνομικός: «ε όχι και μαχαίρι»…

Για μένα ήταν ο Άγγος, αυτός πήρε τηλέφωνο και είπε «υπάρχει εδώ ο Φύσσας μαζί με άλλους είκοσι και μας βρίζουν». Αυτός για μένα πρέπει να πάει ισόβια, αυτός είναι ο δεύτερος δολοφόνος μετά τον Ρουπακιά, φούσκωσε τα μυαλά ολωνών. Προφανώς αν τον γνώριζε ο Άγγος, τους εξαγρίωσε, μας κάνεις και το μάγκα σου λει μέσα στο σπίτι μας.
Η Χρύσα ζήτησε από τους αστυνομικούς, είπε «κάντε κάτι να προστατέψετε τα παιδιά! Πάτε με αυτούς;» Τη δεύτερη φορά είχανε φύγει από το Κοράλλι είπε σε αυτόν «Θα τα σκοτώσουν τα παιδιά» και της απάντησε «Όχι δε θα τα σκοτώσουν, ξύλο θα παίξουν».

Οι  χρυσαυγίτες νομίζουν ότι αυτοί είναι πατριώτες και ότι όλοι οι άλλοι είναι εχθροί. Απλά εγώ ξέρω να λέω ότι έχει ακουστεί ο άνθρωπος, τι άνθρωπος, τελος πάντων, όταν σκοτώνει κτήνος είναι…

Η αντιφασιστική και ακτιβιστική δράση του Παύλου

Δεν είμαι, δεν τα ξέρω αυτά τα ραπ, ροκ, δεν τα παρακολουθώ. Θυμάμαι ότι έλεγε, «καμιά κουβέρτα έχεις να δώσουμε στους αστέγους;». Είχε και ένα όνειρο σε ένα οικόπεδο στον Άγιο Διονύσιο, στο σταθμό, να φτιάξει κάτι για τους αστέγους. Ο Παύλος ήταν περήφανος γι’ αυτό που ήτανε.

Ο κύριος Φύσσας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικηγόρων των Χρυσαυγιτών και του Γιάννη Λαγού.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA