ΕΛΛΑΔΑ

Μαλαματίνα: Σοβαρά επεισόδια στο εργοστάσιο

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης (31/8)  στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης μεταξύ απεργών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα τρεις εργαζόμενοι να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείοενώ τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αλλά και το ΠΑΜΕ καταγγέλλουν οτι τα ΜΑΤ χτύπησαν εργαζόμενους, βουλευτές και τον πρόεδρο του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι είχαν περιφρούρηση -όπως κάθε μέρα- και όταν ήρθε το λεωφορείο με απεργοσπάστες -κατά τους απεργούς- επενέβη, όπως καταγγελουν, η αστυνομία για να σπάσει τον κλοιό.

Ακολούθησε συμπλοκή, σύμφωνα με το voria.gr με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για “επέμβαση των ΜΑΤ” κατα την οποία “χτυπήθηκαν εργαζόμενοι, βουλευτές και ο πρόεδρος του σωματείου”.

Οι εργαζόμενοι απεργοί παραμένουν στην είσοδο του εργοστασίου ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει πως ένας από τους τραυματίες είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιάννης Φραγγίδης.

Το ΠΑΜΕ καλεί την Κυβέρνηση “να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!”.

Όλη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

“Η βίαιη επίθεση της Κυβέρνησης με ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους απεργούς στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμούς πολλών εργαζομένων μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιάννη Φραγγίδη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία! “

ΠΗΓΗ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA