ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ για υποκλοπές: «Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα στοιχεία, ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας»

Την «ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξετάσει την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ» εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Οpen».

Προσέθεσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται και πρέπει να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες τις οποίες έχει έτσι κι αλλιώς».

Επίσης επισήμανε ότι «υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία», υπογραμμίζοντας την απροθυμία τόσο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΑΔΑΕ στη διερεύνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα βγήκαν «με πολύ δυσκολία και πολύ επιμονή του ΚΚΕ, παρά τις αντιρρήσεις και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πήγε να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση για να μην εξεταστούν οι μάρτυρες που είχε προτείνει το ΚΚΕ και αποχώρησε».

«Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα στοιχεία, ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκαλύψουν το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, το οποίο είναι της ΕΕ και το έχουν αποδεχτεί ως κυβερνήσεις, υιοθετώντας το δόγμα ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο των παρακολουθήσεων».

Ακόμα, κατήγγειλε την «πολλαπλή δραστηριότητα κρατικών υπηρεσιών, παρακρατικών κέντρων και ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας».

Υπογράμμισε ότι «η υπόθεση της προστασίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού δεν μπορεί να αφεθεί σε καμία κυβέρνηση, καθώς έχουν όλοι ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.».

Καταλήγοντας, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «ο λαός με την πάλη του μπορεί να προστατεύει τα δικαιώματά του και να καλύψει τις ανάγκες του».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA