Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος κλείδωσε παιδιά για 2 μήνες – Επιθετική η πρεσβυτέρα, ήμουν 4 μήνες απομόνωση»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους ξυλοδαρμούς και τις τιμωρίες στην «Κιβωτό του Κόσμου», από «παιδαγωγούς» ακόμη κι από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.
«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος κλείδωσε παιδιά για 2 μήνες – Επιθετική η πρεσβυτέρα, ήμουν 4 μήνες απομόνωση»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους ξυλοδαρμούς και τις τιμωρίες στην Κιβωτό του Κόσμου, από «παιδαγωγούς» ακόμη κι από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Οι ανατριχιαστικές περιγραφές των παιδιών που έχουν βιώσει στο πετσί τους τιμωρητικές και κακοποιητικές συμπεριφορές, ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα στόματά τους και προσφέρουν ολοένα και περισσότερο προανακριτικό υλικό στις Αρχές που αναμένεται να προχωρήσουν σε διώξεις μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μια 18χρονη σήμερα κοπέλα περιέγραψε την εμπειρία της από την ζωή σε δομή της Κιβωτού, αναφερόμενη σε απομόνωση και στέρηση φαγητού που επιβάλλονταν στην ίδια και σε άλλα παιδιά επειδή «δεν ακολουθούσαν τους κανόνες», σε ξυλοδαρμούς που έχει δει με τα μάτια της και για χαστούκια σε παιδιά ακόμη και από τον πατέρα Αντώνιο και γενικώς περιγράφοντας μια άκρως ζοφερή πραγματικότητα διαβίωσης των παιδιών.

«Αυτό που μου έχει μείνει στα άλλα παιδιά γιατί τα έβλεπα και πονούσα, ήταν παιδιά 4-5 ετών να τα πιέζουν να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν» είπε η κοπέλα στον ΑΝΤ1. Ανέφερε ακόμη ότι για διάστημα 4 μηνών της επέβαλαν απομόνωση από τα μέλη της «μεγάλης ομάδας» επειδή, όπως της είπαν «επηρέαζε άλλα παιδιά». Η νεαρή κοπέλα σημείωσε ότι όταν προσπάθησε να αντιδράσει η διευθύντρια της δομής, στην οποία έμενε της είπε ότι «αν δεν αποδεχθώ τη συνέπεια θα πάμε σε χειρότερα πράγματα, που είναι να με διώξουν».

Είπε ακόμη ότι στις τιμωρίες που επιβάλλονταν περιλαμβάνονταν και διακοπή από το σχολείο φέρνοντας ως παράδειγμα ένα κορίτσι το οποίο, όπως είπε, το «έκοψαν» από το σχολείο όταν διαπίστωσαν ότι είχε σχέση με ένα αγόρι προσθέτοντας ότι παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου «φτάνουν 17 ετών και είναι Α’ και Β’ Γυμνασίου».

Για τον πατέρα Αντώνιο σημείωσε πως «ερχόταν κάποιες φορές, αλλά με τα αγόρια καθόταν, δεν είχε κάποια σχέση με εμάς». Για την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου είπε ότι «έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε “δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σέβεστε τίποτα” και εννοείται ότι επέβαλε και τιμωρίες».

Η κοπέλα κατήγγειλε, ακόμα, ότι «έχω δει παιδαγωγό που κοπανούσε κοπέλα στο καζανάκι στο μπάνιο» προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι τα ήξερε ο πατέρας Αντώνιος γιατί ενώ τον συγκεκριμένο παιδαγωγό τον έδιωξαν, πριν από τέσσερα χρόνια τον πήραν ξανά στην Κιβωτό».

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.