ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απέναντι στην τροπολογία της κυβέρνησης

Την ερχόμενη Τρίτη συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ. Η τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή 10/6/22 στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί και να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, 14/06/2022.

Τα σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τρίτη σε 24ωρη απεργία και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται το νομοσχέδιο με την επίμαχη τροπολογία.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Το νομοσχέδιο σταματά κάθε δραστηριότητα λειτουργίας. Προωθεί άμεσα την απόλυση δεκάδων εργαζομένων στις εργολαβίες, δεκάδων αυτοαπασχολουμένων αυτοκινητιστών και μικροεργολάβων έργου, δεκάδων εργαζομένων στα εργοστάσια αμμοβολής. Οδηγεί σε πέντε μήνες το πολύ και τον τελευταίο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ από την άμεση αεργία, στην μακροχρόνια ανεργία, κλέβει τον μόχθο μιας ζωής και μαραζώνει τον τόπο μας.

»Η εισήγηση των μελών του Δ.Σ ψηφίστηκε ομόφωνα και σε κλίμα αγωνιστικότητας. Το ανώτερο όργανο, η Γ.Σ., αποφάσισε:

»Την Τρίτη 14/6, την μέρα που ψηφίζουν τις απολύσεις μας και το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, με 24ωρη απεργία μπαίνουμε στα λεωφορεία και πάμε στην βουλή.
Τα λεωφορεία θα φύγουν από τα χωριά στις 11.30 το πρωί με ραντεβού 14.00 έξω από την βουλή.
Το Σάββατο στις 20.00 στο καφενείο του Βέλιου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη για οργάνωση της κινητοποίησης.
Την Κυριακή στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στην Μαλεσίνα.
Τη Δευτέρα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην παραλία της Λάρυμνας».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA