Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

«Η Ελλάδα, τα Βαλκάνια και ο Κόσμος στις παραμονές του Μικρασιατικού εγχειρήματος»: Διάλεξη της Μαριας Ευθυμιου στον Άγιο Δημήτριο

Η Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου σε μια και μόνο ομιλία στον Άγιο Δημήτριο, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Στρογγυλό Σχολείο, με ελεύθερη είσοδο.
«Η Ελλάδα, τα Βαλκάνια και ο Κόσμος στις παραμονές του Μικρασιατικού εγχειρήματος»: Διάλεξη της Μαριας Ευθυμιου στον Άγιο Δημήτριο

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) έχουν τη χαρά και τη μεγάλη τιμή να υποδέχονται τη Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικό, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Συγγραφέα ιστορικών βιβλίων και βραβευμένη με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, σε μια και μοναδική διάλεξη με τίτλο «Η Ελλάδα, τα Βαλκάνια και ο Κόσμος στις παραμονές του Μικρασιατικού εγχειρήματος» στο Αμφιθέατρο του Στρογγυλού Σχολείου «Τάκης Ζενέτος» τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00.

 Λίγα λόγια για την Ιστορικό:

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη ενώ διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1981. Τα τελευταία πολλά χρόνια προσέφερε δωρεάν σε δεκάδες χιλιάδες ακροατές, σε καθημερινή βάση, σε όλη την Ελλάδα, εσπερινά μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων Ιστορίας ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 70 άρθρα και συμβολές σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας. Το 2013 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού». Τα διαδικτυακά της μαθήματα παρακολουθούν περισσότεροι από 500.000 λάτρεις της ιστορίας, είναι η πλέον αγαπημένη καθηγήτρια ιστορίας και από τα πολλά και υπέροχα που έχει κατά καιρούς πει απομονώνουμε ένα που άπτεται, θαρρούμε, της ζωής όλων μας.

«Είναι πολλά τα κέρδη που αποκομίζει κανείς από τη μελέτη της Ιστορίας. Ακόμα και στην καθημερινότητά του. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στη ζωή μου που μου φέρνει θλίψη, ένταση, απελπισία, συνεφέρνω τον εαυτό μου ανακαλώντας ιστορικά γεγονότα και δύσκολες περιστάσεις ούτως ώστε να φέρω την κατάσταση που έχω μεγαλοποιήσει στα μέτρα της. Η Ιστορία σε κάνει πιο σεμνό και σου υπενθυμίζει ότι δεν βρίσκεσαι στο απυρόβλητο. Ότι και σε σένα μπορεί να συμβούν βαριά πράγματα. Γιατί δεν είναι τα δύσκολα για τους άλλους μόνο. Μπορούν να συμβούν και σε σένα. Και η Ιστορία, τότε, σου λέει: «Ζήσε το! Στάσου όρθιος και βγάλ’ τα πέρα!». Όπως το λέει και ο λαός μας: «Επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς».

Η χαρισματική Μαρία Ευθυμίου λοιπόν, σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ μικρό μάθημα Ιστορίας στο Δήμο Αγίου Δημητρίου μας καλεί να  «ερωτευτούμε» μαζί της εκ νέου την Ιστορία.

ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ – «Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ» –
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 –
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΤΑΚΗΣ ΖΕΝΕΤΟΣ»,
ΩΡΑ 18:00,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.