ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 38χρονη

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε εις βάρος της 38χρονης που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 36χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο αφού υπέστη βαθύ χημικό έγκαυμα και ο δρόμος προς την αποκατάστασή του είναι μακρύς.

Εις βάρος της 38χρονης αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της έκδοσης εντάλματος σύλληψης αν δεν εμφανιστεί στις Αρχές, σύμφωνα με το cretalive.gr. Η γυναίκα έχει εξαφανιστεί μετά την επίθεση εις βάρος του εν διαστάσει συζύγου της. Οσο για τον 38χρονο, το χημικό έγκαυμα που υπέστη είναι βαθύ και εκτείνεται στο πρόσωπο, τον λαιμό τον κορμό και ένα τμήμα των χεριών του.

Η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου Νοσοκομείου είπε στο MEGA πως «όλα τα μεγάλα εγκαύματα, τα εκτεταμένα, έχουν μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Σε αυτή τη φάση το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση της οφθαλμικής βλάβης και το κομμάτι που αφορά την πλαστική χειρουργική». «Είναι ένας άνθρωπος που υποφέρει από ένα βαρύ έγκαυμα. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα τον βοηθήσουμε», ανέφερε η κυρία Καλοφώνου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον 36χρονο.

«Εχει γελοιοποιήσει την Αστυνομία»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 36χρονου, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως η 38χρονη «έχει γελοιοποιήσει την Aστυνομία της Κρήτης» και έκανε λόγο για μία σκληρή γυναίκα που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια. «Η οικογένεια (του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την Αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο». Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο».

«Η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας που προστατεύει την 38χρονη. Συγχρόνως, έχουμε πληροφορηθεί ότι τη συγκεκριμένη γυναίκα, μόλις έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την παρέλαβε αυτοκίνητο, την οποία την περίμενε. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τις κάμερες ασφαλείας», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου

Στο μεταξύ, «πρωταγωνιστής» σε σειρά ένοπλων ληστειών από το 2012 ως το 2015 φέρεται να είναι ο 36χρονος. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η δράση του νεαρού τότε άνδρα, “χτυπώντας” κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο από το 2012 έλαβε τέλος στο Ηράκλειο στις 12 Ιουνίου 2015 όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς. Αυτή η απόπειρα ληστείας ήταν αιματηρή, με λεία κοσμήματα άνω των 150.000 ευρώ και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών αλλά και μακρά νοσηλεία των τραυματισμένων. Τον Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη.

Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τούς είχε κρίνει ένοχους για τις περισσότερες εξ αυτών. Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Οι δύο άνδρες ήταν ακόμη κατηγορούμενοι για τη ληστεία που είχε γίνει στις 12 Φεβρουαρίου του 2015 σε δύο σούπερ μάρκετ (ένα στην οδό Ηρακλή, στο Ηράκλειο, κι ένα στο Γάζι), καθώς και σ’ ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Εξάλλου, και οι δύο είχαν κατηγορηθεί για την απόπειρα ληστείας που είχε σημειωθεί την ίδια ημέρα σε κοσμηματοπωλείο της οδού Κονδυλάκη, στο Ηράκλειο.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA