Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

«Επιτελικό κράτος»: Nήπια πάνω σε θρανία και φοιτητές που δίνουν εξεταστική με φακούς

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αττική από την σφοδρή κακοκαιρία που αποτυπώνουν την κρατική ανετοιμότητα όπως και την απουσία λειτουργικών υποδομών.
«Επιτελικό κράτος»: Nήπια πάνω σε θρανία και φοιτητές που δίνουν εξεταστική με φακούς

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε νηπιαγωγία, σχολεία και ΑΕΙ της Αθήνας. Ενδεικτικά, το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά απομάκρυναν οι δάσκαλοι.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσα.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση. 

Φοιτητές έδωσαν εξεταστική με φακούς στο ΕΜΠ

Με φακούς έδωσαν μάθημα την Πέμπτη οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς λόγω εισροής νερού από τη βροχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας «στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό. Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα».

«Τι πιο σύνηθες να συμβεί θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλο τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα» αναφέρουν οι φοιτητές, τονίζοντας ότι με τις «πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια».

«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Εν μέσω εξεταστικής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη σχολή τους, επειδή απλά ….έβρεξε» αναφέρουν και ζητούν

α) Να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και

β) αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω απ’τα Ιδρύματα.

Σε χείμαρρο μετατράπηκε ο δρόμος μπροστά από το σχολείο

Σε χείμαρρο μετατράπηκε η οδός Μιχαήλ Ψέλλου στο κέντρο της Αθήνας, όπως μεταδίδει το 902.gr με αποτέλεσμα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, να φεύγουν από το σχολείο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Παράλληλα, η κατάσταση που διαμορφώνεται απειλεί και το ίδιο το κτίριο του σχολείου με πλημμύρα. Όπως καταγγέλλει ο Νέος Σύλλογος Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, «λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο Διευθυντής Πρασίνου του δήμου Αθηναίων και ο δασαλόγος που τον συνόδευε κάνοντας αυτοψία στα έργα στον λόφο Στρέφη μας είπαν επίσημα ότι είναι πιθανό να πλημμυρίσει το σχολείο, αλλά πριν γίνει αυτό δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Όταν αυτό συμβεί θα εξετάσουν το πρόβλημα».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.