Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.08.2022

Επίσημο αίτημα Ελλάδας για αγορά F-35 στον απόηχο της συμφωνίας Μπάιντεν – Ερντογάν για τα F-16

Στον απόηχο της συμφωνίας Μπάιντεν - Ερντογάν για τα F-16, η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35.
Επίσημο αίτημα Ελλάδας για αγορά F-35 στον απόηχο της συμφωνίας Μπάιντεν – Ερντογάν για τα F-16

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα ζητάει από τους Αμερικανούς να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F-35 και άλλα 20 υπό αίρεση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που υπάρξει θετική απάντηση από τις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύναψης συμφωνίας και ακολούθως η παραγωγή, η εκπαίδευση πιλότων και τεχνικού προσωπικού και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα ακολουθήσει η έναρξη διαδικασίας παράδοσης των F-35 που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις προσδιορίζεται εντός της περιόδου 2028 – 2031.

Την περίοδο αυτή, όπως είχαν αναφέρει αρμόδιοι παράγοντες το προηγούμενο διάστημα, θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη η γραμμή παραγωγής των αεροσκαφών.

Tι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Σχετικά με την είδηση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «είναι ζήτημα του υπουργείου ‘Αμυνας και πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό».

Όπως σημειώνουν, «πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.