Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.09.2023

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας για το τραγικό περιστατικό, στον απόηχο της καταγγελίας συγγενών της 19χρονης εγκύου στον 8ο μήνα της κύησης, που έχασε τη ζωή της τόσο η ίδια όσο και το έμβρυο, καθώς περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο.
Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης εγκύου το μεσημέρι της Τρίτης (6/6), στη Νέα Μάκρη.

Έπειτα από τις καταγγελίες των συγγενών της περί καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου, ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη του Τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης είναι να μελετήσει όλα τα στοιχεία και να αναζητήσει προς κάθε κατεύθυνση ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αρμοδίων για την διαχείριση του περιστατικού αλλά και του χρόνου διακομιδής της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της οκτώ μηνών εγκύου έκαναν την πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ στις 8.30 το πρωί, με ανεπίσημες πηγές από το ΕΚΑΒ να το διαψεύδουν αναφέροντας πως η ώρα της πρώτης κλήσης ήταν στις 11 το πρωί. Από την πλευρά του ΕΚΑΒ φέρεται να διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν για την έγκυο δεν έδιναν εικόνα επείγοντος και έτσι δεν τέθηκε ψηλά στην λίστα άμεσης εξυπηρέτησης.

Μετά από δεύτερη κλήση, μετά το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ μετέβη από την Αρτέμιδα στην Νέα Μάκρη όπου βρήκε την 19χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, η έγκυος και το έμβρυο δεν τα κατάφεραν.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στον απόηχο της σοβαρής καταγγελίας των συγγενών της νεαρής εγκύου, μόλις δυο 24ωρα από το περιστατικό του θανάτου της 63χρονης γυναίκας που κατέληξε σε καρότσα φορτηγού, κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κω.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.