Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2023

Εισαγγελική έρευνα για αγώνες ταχύτητας γαϊδουριών με ανήλικους αναβάτες στη Λέσβο [ΒΙΝΤΕΟ]

Παραγγελία για έρευνα της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αν.Μασούρα για κακοποίηση ζώων στη Λέσβο.
Εισαγγελική έρευνα για αγώνες ταχύτητας γαϊδουριών με ανήλικους αναβάτες στη Λέσβο [ΒΙΝΤΕΟ]

Τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή τα δημοσιεύματα για «αγώνες ταχύτητας» που πραγματοποιήθηκαν με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες στην Κώμη Λέσβου, παρήγγειλε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα.

Την καταγγελία έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» σύμφωνα με την οποία ο Ιππικός Όμιλος στο χωριό Κώμη διοργανώνει αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες.

Ο σύλλογος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται τα παιδιά να έχουν καβαλήσει τα τετράποδα και μάλιστα να τα χτυπάνε για να πάνε γρηγορότερα.

Ειδικότερα η κυρία Μασούρα, η οποία είναι η αρμόδια αντεισαγγελέας ΑΠ για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων, απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό.

Με βάση αυτό το υλικό η κυρία Μασούρα ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.