ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί ο άφαντος πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η τοποθέτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή θα γίνει παρουσία των υπουργών Μεταφορών και Υποδομών της τελευταίας δεκαετίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι κλήθηκαν από την πλειοψηφία της Ν.Δ. στην επιτροπή, να δώσουν τη δική τους εκδοχή για την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση. Παρών θα είναι επίσης ο υπουργός Επικρατείας που πλέον είναι αρμόδιος και για τις μεταφορές και υποδομές, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις βουλευτών – μονίμων μελών της Επιτροπής.

Ειδικότερα, από τη ΝΔ έχει αντικατασταθεί ο βουλευτής – μέλος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας από τον Δημήτρη Καιρίδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντικατασταθεί ο Παύλος Πολάκης, Σπύρος Λάππας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος αντίστοιχα από τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Παππά και Χρήστο Γιαννούλη. Από το ΚΚΕ στη θέση του Μανώλη Συντυχάκη ορίσθηκε ο Χρήστος Κατσώτης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμένεται να τεθούν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τον τρόπο οργάνωση της ακρόασης του τέως, των πρώην και νυν Υπουργών, τις κλήσεις και άλλων προσώπων για το ίδιο θέμα και της συνέχισης εξέτασης του θέματος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA