ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: «Βιαστής είναι» και σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις του της κοινωνίας των πολιτών και του καλλιτεχνικού κόσμου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.
 
Αυτή τη φορά, πολίτες που παρακολούθησαν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Δευτέρας (18/7) στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαιας σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Βιαστής είναι».

Η παρέμβαση έρχεται να προστεθεί σε σειρά αντίστοιχων δράσεων, ως αντίδραση για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δυο βιασμούς ανηλίκων.

«Οι βιαστές και όσοι τον καλύπτουν στη φυλακή. Ναι, βιαστής είναι… Το πρόβλημα σε αυτό τον τόπο είναι η ασφάλεια παιδιά και οι υπηρέτες της… Μην σταματάτε να αντιστέκεστε» δήλωσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ανάμεσα σε άλλα, απευθυνόμενος στο κοινό του.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο κείμενο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που διαβάστηκε από τη Μαρία Κίτσου, τον Γιάννη Στάνκογλου και άλλους ηθοποιούς λέγοντας «της δικαιοσύνης ήλιε βγες».

Στο ίδιο πνεύμα, δε, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο άνοιγμα της συναυλίας του είπε για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη ότι δεν έχουμε πλέον τον ήλιο τον νοητό της Δικαιοσύνης αλλά «τον ήλιο τον ανόητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA