ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Άγριος τσακωμός των δικηγόρων

Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς οι δικηγόροι των δύο πλευρών ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Εδρα και να εισβάλει η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη. Αφορμή στάθηκε η ατάκα του δικηγόρου του Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου κατά την εξέταση της Ελένης Δροσάκη, περί «ερωτόλογων» που έστελνε ο Φιλιππίδης στην ηθοποιό. Εκεί ήρθε η έκρηξη του δικηγόρου της κυρίας Δροσάκη, Χάρη Σαλούστρου, ο οποίος είπε ότι η άλλη πλευρά διαστρεβλώνει συνεχώς τα γεγονότα, και ήταν «προστυχόλογα» όλα αυτά που έστελνε ο Φιλιππίδης στην καταγγέλλουσα.

Οι δύο δικηγόροι άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα, με την Εδρα να διακόπτει τη διαδικασία και να αποχωρεί από την αίθουσα. Εκείνη τη στιγμή εισέβαλε η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη και να συνεχιστεί η δίκη. Ο κ. Δημητρακόπουλος σε έξαλλη κατάσταση απειλούσε ότι αν δεν πάρει πίσω τα λόγια του ο κ. Σαλούστρος θα ζητήσει από το δικαστήριο τη σύλληψή του.

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κατάθεση της Λένας Δροσάκη, η οποία συνεχίζει να κάνει αναφορά σε σειρά κακοποιητικών συμπεριφορών που βίωσε κατά τη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο ήδη από το 2007, όταν τη γνώρισε ως φοιτήτρια θεατρικής σχολής και την παρενοχλούσε τηλεφωνικά, έως το 2018, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές», την οποία σκηνοθετούσε και όπως η ίδια κατέθεσε, της φερόταν με τον χειρότερο τρόπο.

«Αρχισε να φωνάζει “όταν μιλάω εγώ δεν μιλάει κανείς” και με ρωτούσε “τι έγινε μωράκι μου;” Μπροστά σε άλλους ηθοποιούς, έλεγε “μωρό μου άμα σε στείλω στην Καβάλα θα δεις τι έχεις να πάθεις”. Μια άλλη φορά γελάσαμε εγώ με ένα συνάδελφο και έγινε κι άλλη έκρηξη, ότι δεν τον σεβόμαστε, ότι τον προσβάλλουμε. Τότε μπόρεσα για πρώτη φορά να του πω ότι θέλω σεβασμό… Εκρηξη χειρότερη τότε, με τις χειρότερες βρισιές… “Σήκω φύγε αν δε σ’ αρέσει… δεν θα βρεις δουλειά ξανά…”».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA