ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Η υπεράσπιση παρακολουθούσε τα posts του Ν.Σ. πριν γίνει γνωστός ο βιασμός

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη προσκόμισε προφανώς άθελά της στοιχεία, που δείχνουν ότι πιθανότατα ο Δημήτρης Λιγνάδης και η υπεράσπισή του γνώριζαν την ταυτότητα του Νίκου Σ. και τον παρακολουθούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύ πριν γίνει γνωστή οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και πολύ πριν δημοσιευτεί η συνέντευξή του (2020mag.gr, 6.2.2021) στην Ναταλί Χατζηαντωνίου, στην οποία μιλούσε για βιασμό το 2005.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε στο δικαστήριο screenshot από αναρτήσεις του μάρτυρα στο Instagram, λίγη ώρα πριν την δημοσιοποίηση της συνέντευξης στο διαδικτυακό περιοδικό, και άλλες από τις 28 Ιανουαρίου, τις οποίες είχε στην κατοχή της η υπεράσπιση. Ωστόσο, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης o Ν.Σ. είχε απενεργοποιήσει το προφίλ του για να μην συνδεθεί η συνέντευξη με το δικό του όνομα, να διατηρήσει την ανωνυμία του και να προστατεύσει την οικογένειά του.

Πώς λοιπόν μπορούσε και ποιούς λόγους είχε η υπεράσπιση Λιγνάδη να παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καταγράφει τις αναρτήσεις ενός ανθρώπου άγνωστου, που δεν είχε συνδεθεί με την υπόθεση Λιγνάδη μέχρι τότε, παρά μόνο εάν γνώριζε ο ίδιος ο κατηγορούμενος τι τον συνέδεε με τον μάρτυρα, δηλαδή ότι τον είχε βιάσει βίαια το 2005, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Παρακολουθούσαν από τις 28 Ιανουαρίου, άρα γνώριζαν. Γνωρίζατε!» είπε ο μάρτυρας γυρνώντας προς την πλευρά του κατηγορουμένου, ο οποίος τον κοίταζε ανέκφραστος αν και με εμφανή σημάδια νευρικότητας, σε όλη τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα μέχρι στιγμής, ο κ. Κούγιας τον ρωτά σε σχέση όχι με τον βιασμό, που περιέγραψε ο πρώτος στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά σε σχέση με το πώς έφτασε να κάνει τη συνέντευξη και την καταγγελία, σε μια εμφανή αγωνιώδη προσπάθεια να προσανατολίσει τη διαδικασία στους ισχυρισμούς για σκευωρία και να την αποπροσανατολίσει από τις βαριές κατηγορίες κατά του κατηγορούμενου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωστούν αναρτήσεις του σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά και άλλων ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, όπως επίσης των δημοσιογράφων Έλενας Ακρίτα και Ναταλί Χατζηαντωνίου, που αναρωτιόντουσαν, πριν τη συνέντευξη του Ν.Σ. στην τελευταία, για την κάλυψη που φαίνεται να παρείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυβέρνηση στον εντολέα του, παρά την έντονη φημολογία για τις σχέσεις του με ανηλίκους και την κακοποιητική του δράση.

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι από το πρωί κατάμεστη από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες, μετά και από τα καλέσματα φεμινιστικών συλλογικοτήτων. Το δικαστήριο διέκοψε κάποια στιγμή τη συνεδρίαση, επειδή η αστυνομία αντιλήφθηκε ότι ένας από τους παριστάμενους προχώρησε σε βιντεοσκόπηση με το κινητό του για λίγα δευτερόλεπτα. Ο ίδιος σταμάτησε αμέσως, έσβησε το υλικό, παρέδωσε το τηλέφωνο στον εισαγγελέα και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι δεν επιτρεπόταν.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο μάρτυρας κατήγγειλε στο δικαστήριο πως βιάστηκε από τον Λιγνάδη, καθώς μπορεί ο ίδιος να μην περιλαμβάνεται στους μηνυτές γιατί το αδίκημα παραγραφεί ποινικά αλλά η κατάθεσή του είναι σημαντική γιατί, μεταξύ άλλων, δείχνει τον τρόπο που ο κατηγορούμενος επέλεγε, παγίδευε και χειραγωγούσε τα υποψήφια θύματά του, ανήλικα και νεαρά άτομα ιδιαίτερα ευάλωτα ή σε συνθήκη εξάρτησης και υποτέλειας, ώστε να εξασφαλίζονται η υποταγή και η σιωπή τους.

Πηγή: ΕφΣυν

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA