ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ολιγοήμερη διακοπή αποφάσισε το ΜΟΔ

Με ολιγοήμερη διακοπή ξεκίνησε η δίκη των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Η διακοπή αποφασίστηκε να δοθεί κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο. Οι δικαστές διέκοψαν τη διαδικασία προκειμένου να αποφασίσουν για την ημέρα της επόμενης δικασίμου. Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 7.30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύντομες δηλώσεις έκαναν έξω από τα Δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου Άλκη, που παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες. «Τα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια, για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε: «Η Δικαιοσύνη ξέρει». Ο πατέρας του, όταν ρωτήθηκε για την έναρξή της δίκης, είπε: «ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη».

Έξω από τα Δικαστήρια συγκεντρώθηκε μικρή μερίδα οπαδών του Άρη, ομάδας που υποστήριζε ο Άλκης Καμπανός, και φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου.

Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA