ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: «Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό»

Υπό το βλέμμα του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος προσήλθε μόνος του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς είναι πλέον ελεύθερος, κατέθεσε αδελφικός φίλος της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε το βιασμό της από τον ηθοποιό.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε εξ αρχής γνώση των όσων έλαβαν χώρα μεταξύ του κατηγορούμενου και της κοπέλας, καθώς η τελευταία του εκμυστηρεύθηκε δύο περιστατικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, την πρώτη φορά ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης που την κάλεσε σε συνάντηση, στην οποία δεν υπήρχαν άλλοι παρόντες.

Όπως είπε, η φίλη του του εκμυστηρεύθηκε όσα συνέβησαν, ότι δηλαδή «εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Ο Φιλιππίδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Α. είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενς θύμωσε και την άφησε».

Ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης συνέχισε να της τηλεφωνεί, ενώ -κατά το μάρτυρα- η καταγγέλουσα «δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη» γιατί επρόκειτο για έναν «εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο» που μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα της.

Η δεύτερη συνάντηση τους έλαβε χώρα και πάλι μετά από πρωτοβουλία του κατηγορούμενου, για να υπάρξει μια επαγγελματική συνάντηση. «Όταν μου το είπε της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλουμε και τις προσπερνάμε» εξήγησε ο μάρτυρας, όμως και πάλι -όπως κατέθεσε- η γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού.

Ως αποτέλεσμα εκείνη δεν θέλησε να υπάρξει μια συνεργασία με τον κατηγορούμενο, αλλά ο φίλος της ήταν εκείνος που της θέλησε να της αλλάξει γνώμη.«Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο» ανέφερε.

Ερωτήσεις από το δικαστήριο τέθηκαν ως προς το γεγονός ότι οι καταθέσεις της καταγγέλλουσας διαφέρουν στο ΣΕΗ και στον εισαγγελέα, αφού η γυναίκα δεν αναφέρθηκε στο πρώτο περιστατικό. «Ήταν ένα γεγονός που τη σόκαρε τόσο βαθιά που προσπάθησε να το απωθήσει. Ήταν η πρώτη φορά. Στο πρώτο είχε παγώσει. Ήταν αυτές οι περιγραφές που ακούμε ότι σου συμβαίνει μια ληστεία και παγώνεις. Στο δεύτερο περιστατικό ήταν διαφορετική η αίσθηση που μου έδωσε εμένα».

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει και δεύτερη φορά στον κατηγορούμενο; Σας ρωτώ γιατί οι άλλες καταγγέλλουσες είπαν κατηγορηματικά ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν μαζί του ξανά.

Μάρτυρας: Ο Φιλιππιδης ήταν ένας άνθρωπος που θα τον συναντούσε πολλές φορές μπροστά της. Η νοοτροπία που υπήρχε ήταν ότι στο θέατρο ματώνουμε, κάνουμε οποιαδήποτε θυσία, ανεξάρτητα από τι μας συμβαίνει ψυχικά ή σωματικά.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ματώνω;

Μάρτυρας: Οποιαδήποτε θυσία. Πήγε και με τη σύμφωνη γνώμη τη δίκη μου και πίστευε πως δεν θα συμβεί ξανά.

Εισαγγελέας: Μιλάμε για εισχώρηση στη γενετήσια ζωή. Έχετε την ίδια θεώρηση ακόμα;

Μάρτυρας: Σήμερα ντρέπομαι ειλικρινά για τη θεώρηση που είχα τότε. Ήμουν 21 και τώρα 35.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA