Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.10.2023

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έκρινε πως θα πρέπει να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η Εύα Καϊλή στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε πριν από λίγο τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κ.λπ.).

Τα τελευταία στοιχεία

Το ποσό των 150.000 ευρώ εντοπίστηκε σε σακούλες στο σπίτι της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άλλα 600.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε χαρτοφύλακα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος είχε προσαχθεί από τις βελγικές Αρχές ωστόσο όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή 11/12, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, ρεπορτάζ της οποίας καταγράφει λεπτό προς λεπτό, τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού: «Το ειδικό τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου, περίμενε από τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το σπίτι της Εύας Καϊλή για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύντροφο της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να βγει από την οικία τους οδού Wiertz, στην καρδιά των Βρυξελλών. Λόγω της βουλευτικής ασυλίας της Καϊλή, δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο σπίτι.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.