Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.08.2022

ΑΠΘ: «Όχι» φοιτητών και καθηγητών στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν φοιτητές, μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου, ζητώντας την απόσυρση του νέου νομοσχέδιου για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
ΑΠΘ: «Όχι» φοιτητών και καθηγητών στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ τάσσονται με νέα διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου αλλά και φοιτητές

Έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν φοιτητές,  μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου, ζητώντας την απόσυρση του νέου νομοσχέδιου για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. 

Μέλη φοιτητικών συλλόγων κρατώντας πανό φωνάζουν ομόφωνα «Δεν θέλουμε ειδίκευση, θέλουμε δουλειά, πτυχία για δουλειά και όχι για ανεργία, τα νομοσχέδια σας οδηγούν στην ανεργία, κάτω τα χέρια σας από το άσυλο».

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημήτρης Ραπτάκης ανέφερε ότι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου “το οποίο πριμοδοτεί το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί”.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν παράλληλα και καθηγητές του ΔΙΠΑΕ ενώ την ίδια στάση εναντίωσης κρατά η καθηγήτρια του Διεθνές Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ, Αντωνία Δελησταύρου η οποία τόνισε: “το σύνολο του νομοσχεδίου απορρίπτεται από τα μέλη του συλλόγου μας διότι μετατρέπει το δωρεάν και δημόσιο πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο Α.Ε με σκοπό την αποδέσμευση από την κρατική χρηματοδότηση και την ανεύρεση πηγών από διάφορες υπηρεσίες, πελάτες-φοιτητές ή πελάτες-επιχειρήσεις. Εμείς θέλουμε δωρεάν πανεπιστήμιο και εκπαίδευση με πτυχία που θα έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας και όχι σύνδεση με αυτήν”.

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε, σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) ΑΕΙ και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) του ΑΠΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο την πρώτη ημέρα συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βούλας.

Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση τους καθηγητές και φοιτητές ζητούν ομόφωνα την κατάργηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ» τη στιγμή που κατατίθεται στη βουλή παρά τις έντονες ενστάσεις/διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επισημαίνουν ακόμη ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και αν ψηφιστεί, προκειμένου να μείνει στα χαρτιά και να μην υλοποιηθεί.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.