Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.12.2022

Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

Τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού έστρεψε ο Νίκος Ανδρουλάκης με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ «άδειασε» την Εύα Καϊλή αναφορικά με τις δηλώσεις για το Κατάρ.
Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

Τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού έστρεψε ο Νίκος Ανδρουλάκης με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ενώ παράλληλα «άδειασε» την Εύα Καϊλή αναφορικά με τις δηλώσεις για το Κατάρ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως υπεύθυνος. Θέλει να μας πείσει ότι καρατόμησε τον αντ’ αυτού, τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και τον άνθρωπο για τον οποίο άλλαξε το νόμο ώστε να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα, χωρίς να ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου; Εάν υπήρχε σοβαρός, εθνικός λόγος, θα έδιωχνε τον στενότερο συνεργάτη και συγγενή του καθώς και τον διοικητή της ΕΥΠ; Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πολύ καλά τον λόγο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ρώτησα την υπηρεσία του Λουξεμβούργου αν μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει την ελληνική Βουλή. Και μου είπαν: ‘Μπορούμε μέσα σε λίγες ημέρες’. Δηλαδή, μπορεί ο κ. Τασούλας να καλέσει αυτήν την υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο να προσφέρει τεχνογνωσία και όσοι Έλληνες βουλευτές θέλουν να ελέγξουν αν στα κινητά τους υπάρχουν ίχνη παράνομων λογισμικών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι πρέπει επιπλέον να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν υπάρχουν παράνομες επισυνδέσεις άλλων πολιτικών προσώπων.

«Θέλω στις εκλογές να πάμε με ομαλό πολιτικό τοπίο, προκειμένου να ξέρει ο ελληνικός λαός τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, τις ευθύνες της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την αλήθεια και το ψέμα. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Στόχος μου είναι να θωρακιστεί η ελληνική δημοκρατία. Θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε μετά από 5-10 χρόνια να μπορεί ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας, που έχει τη δυνατότητα να δώσει 10-15 εκατ. ευρώ να πάρει αυτά τα μηχανήματα, να εκβιάζει δικαστές, πολιτικούς» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Χαρακτήρισε ως θεσμική νίκη του κόμματός του την οπισθοχώρηση της Κυβέρνησης από το δόγμα υποβάθμισης και συσκότισης της υπόθεσης.

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα τον ψηφίσει στη Βουλή.

Άδειασμα Καϊλή για το Κατάρ

Ερωτηθείς σχετικά με ομιλία της Εύας Καϊλή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κατάρ, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης θέλουν στην πραγματικότητα να συγκυβερνήσουμε

Αναφερόμενος στις εκλογές επεσήμανε: «Ούτε ο Τσίπρας θέλει να συγκυβερνήσουμε, ούτε ο Μητσοτάκης. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ βάζει όρους, όρους για μια άλλη πολιτική που δεν θέλουν να ακολουθήσουν».

Επί του υποθετικού σεναρίου στήριξης κυβέρνησης άλλων κομμάτων από εκλεγμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εθνικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Η δημοκρατική παράταξη ονόμασε αυτή τη διαδικασία αποστασία. Όσοι, λοιπόν, σκέφτονται τέτοια σενάρια, ας θυμηθούν το τέλος των αποστατών».

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.