Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.12.2023

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη, από τον Βόλο του ανεκδιήγητου δημάρχου»

«Τραγικό νούμερο» η απάντηση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.
Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη, από τον Βόλο του ανεκδιήγητου δημάρχου»

Ο γνωστός τραγουδοποιός, Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος μένει μόνιμα στο χωριό «Σταγιάτες» του Πηλίου, σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Βόλου, μίλησε «από πρώτο χέρι» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τις πλημμύρες, χρησιμοποιώντας τη φράση «έρχομαι από τις λάσπες».

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας και της συναυλίας που έδωσε τη Δευτέρα (11/9) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης απευθύνθηκε στο κοινό και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο δήμαρχο».

«Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς», είπε αρχικά και πρόσθεσε:  Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως», είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη:

«Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από την λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος. “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν -δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη.

Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, μετά τις έντονες, πολύ έντονες ημέρες και νύχτες που είστε σήμερα εδώ. Καλώς βρεθήκαμε. Καλή μοιρασιά, αδέλφια».

Μπέος για Αλκίνοο Ιωαννίδη: «Μιλάμε για τραγικό νούμερο, δεν θα ασχοληθώ»

Ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη του στο Πρωινό του ANT1 επιτέθηκε κατά του Αλκίνοου Ιωαννίδη για όσα δήλωσε ο καλλιτέχνης για τις ευθύνες των πολιτικών σχετικά με τη διαχείριση των πλημμυρών στο Βόλο, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στην Τεχνόπολη.

«Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Δεν μου δείξατε πόσος κόσμος είναι στη συναυλία κι αν την έκανε αυτός και τι πεποιθήσεως είναι για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όπως πήρανε αντίστοιχα καλλιτέχνες. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Ποιος κόσμος τον ακούει;».

«Ως άνθρωπος βοήθησα, ως δήμαρχος θα καθόμουν στο σπίτι. Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων» συνέχισε ο ίδιος.

«Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να σε ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.