ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή Βαξεβάνη σε Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση – Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια κατά του πρωθυπουργού, μετά τις δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, περί εμπλοκής του σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πιστοποιείτο και από δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μία ημέρα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Documento με τις λίστες προσώπων που παρακολουθούνται μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, δήλωσε ότι ο εκδότης του Documento «είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου, σε ροή ρωσικού χρήματος προς την πατρίδα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στη Ελλάδα». Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επιπλέον ότι «αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή, επειδή οι παραπάνω ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού δεν προκύπτουν από καμία δικαστική απόφαση,

Στην αγωγή του γίνεται επίσης αναφορά σε άλλες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης είναι «υπόκοσμος» και «συμμορία».

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά Βαξεβάνη, αυτό το οποίο περιγράφει το επιτελείου του κυρίου Μητσοτάκη ως απόφαση, δεν είναι καν απόφαση αλλά κατηγορητήριο, το οποίο έχει μεταφραστεί και περιλαμβάνεται στην αγωγή κατά του πρωθυπουργού.

Στην αγωγή του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, γίνεται επίσης αναφορά σε άλλες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης είναι «υπόκοσμος» και «συμμορία».

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει αποζημίωση από τον πρωθυπουργό, ύψους 100.000 ευρώ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA