Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Grazia Pakistan: Πρώτη έκδοση για το γυναικείο περιοδικό μόδας

Το γυναικείο περιοδικό μόδας Grazia θα αρχίσει να κυκλοφορεί αυτό τον μήνα στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι εκδόσεις Saif Publishing που είναι ο κάτοχος της άδειας.

Το πρώτο τεύχος του Grazia Pakistan θα διατεθεί σε 20.000 αντίτυπα τον Φεβρουάριο και ο στόχος είναι να διπλασιαστεί η κυκλοφορία το επόμενο εξάμηνο.

Η μεσαία τάξη όπως και η βιομηχανία της μόδας είναι σε πλήρη άνθηση στο Πακιστάν και το “Grazia θα προσφέρει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να τροφοδοτήσει αυτή την ανάπτυξη”, δήλωσε η Ζάχρα Σαϊφουλά, εκδότρια και διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καράτσι.

Οι πακιστανοί στιλίστες προσπαθούν να αναπτύξουν την τοπική αγορά, που αντιπροσωπεύει έναν κύκλο εργασιών περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν σχεδιαστές και μοντέλα, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, παρουσίαζαν το έργο τους. Σήμερα πολλές επιδείξεις πακιστανικής μόδας προσελκύουν ξένους αγοραστές στη Λαχόρη και στο Καράτσι.

Ονόματα της πακιστανικής μόδας απασχολούν ήδη τις σελίδες διαφόρων περιοδικών όπως του ανταγωνιστικού του Grazia, του Hello!, που άρχισε να εκδίδεται στο Πακιστάν το 2012.

Σύμφωνα με τη Σαϊφουλά, το 90% του περιεχομένου του Grazia θα είναι τοπικό. “Θέλουμε να αναδείξουμε τις δημιουργίες και την ομορφιά της πακιστανικής μόδας”.

Το Grazia που ανήκει στον ιταλικό κολοσσό Mondadοri, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1938. Το περιοδικό εκδίδεται πλέον σε περισσότερες από 12 χώρες, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Ινδία.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή