Categories: TECHNEWS

Google: Στοχεύει στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσα στον επόμενο χρόνο

Η Google φαίνεται ότι πρόκειται να πετύχει το στόχο που είχε θέσει το 2015 για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κέντρα δεδομένων και τα γραφεία της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, έως το 2017 η Google θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε ανάρτησή της σε blog, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο.

Μόνο τα 13 κέντρα δεδομένων της Google χρησιμοποιούν περίπου 5.7 τεραβατώρες (TWh) ετησίως. «Τα τελευταία 6 χρόνια, το κόστος της αιολικής και ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά 60% και 80% αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνονται ολοένα και πιο προσιτές», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Ουρς Χοζλ, αντιπρόεδρος του τμήματος τεχνικών υποδομών της Google.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επειδή δεν γίνεται η εταιρεία να βασίζεται μόνο στην αιολική ενέργεια, για το λόγο αυτόν χρησιμοποιεί και άλλους τύπους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάθε ώρα της κάθε ημέρας. Την πρωτοβουλία αυτή της Google υποδέχτηκαν με ευχαρίστηση πολλές οργανώσεις που προασπίζονται στην προστασία του πλανήτη. «Η Google έχει βρει τη σωστή απάντηση, η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η καλύτερη λύση τόσο για τις εταιρείες όσο και για τον πλανήτη», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης Friends of Earth. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι σε λίγες δεκαετίες επιχειρήσεις, πόλεις ακόμα και ολόκληρες πόλεις θα μπορούν να στραφούν ολοκληρωτικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή